Новости

Это интересно

Факты из жизни собак

Собаки умеют смеяться. Их смех – это повторяющееся фырканье.…

Врачи рекомендуют:

ежедневная порция меда для взрослого человека должна составлять 60-100 г…

Особенности некоторых пород собак

Пекинес по имени Пагги из Техаса вошел в книгу рекордов…

Собаки умеют завидовать

Собаки способны испытывать чувство зависти, свидетельствуют результаты серии экспериментов,…

Факты из жизни пчел:

пчела может улететь от улья почти на 8 км и…

Фотоконкурсы домашних любимцев!

Пусть Ваше красивое домашнее животное выиграет приз для Вас!

Деревня собак

В Бразилии есть не совсем обычная деревня, в которой живут…

Оказывается кошки различают цвета.

В науке долгое время существовало мнение о  том, что кошки…

Коты и валерьянка

Ученые пришли к заключению, что кошачья любовь к валерьянке существует…

Варроадез показал высокую эффективность по оздоровлению пасек от варроатоза.


Варроадез  - предупреждает варроатоз и акарапидоз, то…




 

      

Як виростити бика на м'ясо - три основних періоди вирощування биків.

Вирощування бика на м'ясо проводиться за спеціальною системою, що розділяється на три періоди. Детально про це, читайте у статті.

Коли виростити бика планують з метою отримання м'ясної продукції, то необхідно створити найоптимальніші умови утримання, адже вони позначаються на здоров'ї і продуктивних якостей тварин.

Вирощування ВРХ на м'ясо проводиться за спеціальною системою, що розділяється на три періоди:

·         Молочний період - від 1 дня до 6 місяців ;

·         Період дорощування - від 6 до 14-15 місяців ;

·         Заключний відгодівлю - від 14-15 до 18-19 місяців.

Щоб швидко виростити бика на м'ясо слід прагнути до таких показників середньодобового приросту живої маси, як 600-800 м.

У молочний період вирощування бика особливо інтенсивно відбувається зростання тварини, розвиток кісткової і м'язової тканини, а також завершується формування внутрішніх органів організму. У перші 15 днів після народження телята повинні містяться в окремій клітці, яка завжди повинна мати чисту і суху підстилку. Важливо забезпечити повноцінні умови годівлі і пиття теляти. У 16 - денному віці теляти переводять в групову клітку. З 2х місяців тварин в літній час випускають на пасовище. У день теля треба поїти три рази. Коли маса тіла тварини досягає 180-190 кг (на 6 місяців) необхідно розрахувати подачу корму. Так, щоб виростити великого бика його потрібно забезпечити 350 кг незбираного молока, 450 кг відвійок, 400 кг сіна, 300 кг сінажу, 200 кг коренеплодів, 180 кг концентратів.

У період дорощування биків в основному містять на пасовищі. Щоб швидко виростити ВРХ, необхідно організувати підгодівлю тварин зеленим кормом (15-20 кг на голову), коренеплодами і концентрованими кормами (1 кг на 100 кг маси). У зимовий період биків містять у стійлах на прив'язі. Температура повітря в приміщенні повинна становити 15-16 градусів, а вологість - 60-70 %. У період дорощування організовують вільний вигул тварин на відкритому просторі. Важливу роль у цей період має тип і рівень годівлі биків. До кінця періоду дорощування бик повинен мати не менше 350 кг живої маси.

У період заключної відгодівлі організм тварини сильно змінюється, адже настає етап жировідкладення. При цьому істотно знижується потреба в протеїні. При вирощуванні бика в період заключної відгодівлі потрібно стежити за тим, щоб він їв основний корм. У раціон обов'язково повинні входити коренеплоди, патока, сіно. Рекомендується ввести в раціон комбікорм, що допоможе підвищити апетит і забезпечити хороше споживання кормів. Вживання цукрових буряків і кукурудзяних качанів допоможе підвищити рівень цукру. Особливий вплив на розвиток бичка в період заключної відгодівлі чинить споживання мінеральних кормів (преципітату, кухонної солі, кісткового борошна). Мінеральні добавки слід давати в невеликих кількостях.

За 2-3 тижні до забою бичка в раціон харчування вводиться сіно або гранули (3-4 кг), коренеплоди (2 кг), патока (0,5 кг).

Пропонуємо препарати для биків: Селефер (Seleferrum), 1 фл.х 100 мл,Миксовит А (5 л),Зинаприм (Zinaprim) 100 мл


Закрыть

Задайте вопрос специалисту

Ваше имя:
Контактный e-mail:
Ваш вопрос: