Новости

Это интересно

Собаки умеют завидовать

Собаки способны испытывать чувство зависти, свидетельствуют результаты серии экспериментов,…

Деревня собак

В Бразилии есть не совсем обычная деревня, в которой живут…

Коты и валерьянка

Ученые пришли к заключению, что кошачья любовь к валерьянке существует…

Оказывается кошки различают цвета.

В науке долгое время существовало мнение о  том, что кошки…

Врачи рекомендуют:

ежедневная порция меда для взрослого человека должна составлять 60-100 г…

Факты из жизни пчел:

пчела может улететь от улья почти на 8 км и…

Факты из жизни собак

Собаки умеют смеяться. Их смех – это повторяющееся фырканье.…

Фотоконкурсы домашних любимцев!

Пусть Ваше красивое домашнее животное выиграет приз для Вас!

Варроадез показал высокую эффективность по оздоровлению пасек от варроатоза.


Варроадез  - предупреждает варроатоз и акарапидоз, то…

Особенности некоторых пород собак

Пекинес по имени Пагги из Техаса вошел в книгу рекордов…




 

      

Домашнє свинарство не лише прибуткова галузь, але і досить цікаве заняття

У домашньому свинарстві застосовують такі види відгодівлі, як беконну, м’ясну, сальну та м'ясо-сальну. Більш детально про це, читайте у статті. 

На сьогоднішній день свинарство являється не лише прибутковою, а й досить цікавою галуззю сільського господарства. Для домашнього утримання можна завести одну свиноматку і отримувати щорічно від неї потомство, а молодняк завжди у попиті. Продаж поросят може виправдати усі затрати по догляду за тваринами. Дехто вважає, що кнурів досить складно утримувати в домашніх господарствах. Це зовсім не так, особливої складності це заняття не має.

У домашньому свинарстві застосовують такі види відгодівлі, як беконну, м’ясну, сальну та м'ясо-сальну. Багато фермерів віддають перевагу м’ясній та беконній свинині. Як правило, відгодівлю тварин закінчують при досягнені ваги 100-120 кг. Подальша відгодівля загрожує дорожчанням продукції, адже майже припиняється нарощування м’язової маси, уся енергія кормів витрачається на утворення жиру.

Основна ціль домашнього свинарства м’ясного напрямку – одержання нежирної молодої свинини за досить короткий проміжок часу. Щоб затрати на домашнє свинарство виправдали себе, тварини мають володіти високим добовим приростом. Досить непогані результати отримують при годівлі свиней картоплею і концентратами (не менше 1,5 кг на день).

При введені домашнього свинарства можна отримати і беконну свинину, хоча не у всіх є можливість роздобути відповідні корми для цього. Відгодівля тварин триває близько семи місяців (до досягнення ваги 90-100 кг). Свиней годують ситно, але уникають перегодовування. Найкращим кормом для беконної відгодівлі є жито, ячмінь та сорго. Для цієї мети не піддійте овес та кукурудза, так як ці корми сприяють відкладенню жиру.

Багато фермерів віддають перевагу м'ясо-сальному напрямку домашнього свинарства. При цьому майже порівну отримують м’яса і сала. Тривалість відгодівлі – 8-9 місяці (до досягнення ваги 130-150 кг). Використовують такі корми, як концентрати, картоплю, харчові відходи.

Для сальної відгодівлі використовують вибракуваних свиноматок і кнурів. При цьому виду відгодівлі затрачають мінімальну кількість кормів. Спочатку тварин годують рослинними зеленими кормами, далі у 3-4 місяці годують на забій. В результаті такого вирощування отримують товсте сало і тонкий шар м’яса.

Якщо Ви вирішили зайнятися домашнім свинарством, тоді маєте знати, які вигідно корми використовувати для відгодівлі тварин, а які для цього не підходять. Велике значення також має вибір тварин. Для відгодівлі краще вибирати свиней із розтягнутим тулубом, рівною лінією спини і живота. Якщо у тварини провисла спина і відвислий черев, це говорить про слабкість мускулатури. Міцні ноги помірної довжини із косопоставленними копитцями – ознака хорошого здоров’я тварини. 


Закрыть

Задайте вопрос специалисту

Ваше имя:
Контактный e-mail:
Ваш вопрос: