Новости

Это интересно

Оказывается кошки различают цвета.

В науке долгое время существовало мнение о  том, что кошки…

Варроадез показал высокую эффективность по оздоровлению пасек от варроатоза.


Варроадез  - предупреждает варроатоз и акарапидоз, то…

Деревня собак

В Бразилии есть не совсем обычная деревня, в которой живут…

Врачи рекомендуют:

ежедневная порция меда для взрослого человека должна составлять 60-100 г…

Особенности некоторых пород собак

Пекинес по имени Пагги из Техаса вошел в книгу рекордов…

Коты и валерьянка

Ученые пришли к заключению, что кошачья любовь к валерьянке существует…

Факты из жизни пчел:

пчела может улететь от улья почти на 8 км и…

Собаки умеют завидовать

Собаки способны испытывать чувство зависти, свидетельствуют результаты серии экспериментов,…

Фотоконкурсы домашних любимцев!

Пусть Ваше красивое домашнее животное выиграет приз для Вас!

Факты из жизни собак

Собаки умеют смеяться. Их смех – это повторяющееся фырканье.…




 

      

Домашнє свинарство не лише прибуткова галузь, але і досить цікаве заняття

У домашньому свинарстві застосовують такі види відгодівлі, як беконну, м’ясну, сальну та м'ясо-сальну. Більш детально про це, читайте у статті. 

На сьогоднішній день свинарство являється не лише прибутковою, а й досить цікавою галуззю сільського господарства. Для домашнього утримання можна завести одну свиноматку і отримувати щорічно від неї потомство, а молодняк завжди у попиті. Продаж поросят може виправдати усі затрати по догляду за тваринами. Дехто вважає, що кнурів досить складно утримувати в домашніх господарствах. Це зовсім не так, особливої складності це заняття не має.

У домашньому свинарстві застосовують такі види відгодівлі, як беконну, м’ясну, сальну та м'ясо-сальну. Багато фермерів віддають перевагу м’ясній та беконній свинині. Як правило, відгодівлю тварин закінчують при досягнені ваги 100-120 кг. Подальша відгодівля загрожує дорожчанням продукції, адже майже припиняється нарощування м’язової маси, уся енергія кормів витрачається на утворення жиру.

Основна ціль домашнього свинарства м’ясного напрямку – одержання нежирної молодої свинини за досить короткий проміжок часу. Щоб затрати на домашнє свинарство виправдали себе, тварини мають володіти високим добовим приростом. Досить непогані результати отримують при годівлі свиней картоплею і концентратами (не менше 1,5 кг на день).

При введені домашнього свинарства можна отримати і беконну свинину, хоча не у всіх є можливість роздобути відповідні корми для цього. Відгодівля тварин триває близько семи місяців (до досягнення ваги 90-100 кг). Свиней годують ситно, але уникають перегодовування. Найкращим кормом для беконної відгодівлі є жито, ячмінь та сорго. Для цієї мети не піддійте овес та кукурудза, так як ці корми сприяють відкладенню жиру.

Багато фермерів віддають перевагу м'ясо-сальному напрямку домашнього свинарства. При цьому майже порівну отримують м’яса і сала. Тривалість відгодівлі – 8-9 місяці (до досягнення ваги 130-150 кг). Використовують такі корми, як концентрати, картоплю, харчові відходи.

Для сальної відгодівлі використовують вибракуваних свиноматок і кнурів. При цьому виду відгодівлі затрачають мінімальну кількість кормів. Спочатку тварин годують рослинними зеленими кормами, далі у 3-4 місяці годують на забій. В результаті такого вирощування отримують товсте сало і тонкий шар м’яса.

Якщо Ви вирішили зайнятися домашнім свинарством, тоді маєте знати, які вигідно корми використовувати для відгодівлі тварин, а які для цього не підходять. Велике значення також має вибір тварин. Для відгодівлі краще вибирати свиней із розтягнутим тулубом, рівною лінією спини і живота. Якщо у тварини провисла спина і відвислий черев, це говорить про слабкість мускулатури. Міцні ноги помірної довжини із косопоставленними копитцями – ознака хорошого здоров’я тварини. 


Закрыть

Задайте вопрос специалисту

Ваше имя:
Контактный e-mail:
Ваш вопрос: