Новости

Это интересно

Факты из жизни собак

Собаки умеют смеяться. Их смех – это повторяющееся фырканье.…

Особенности некоторых пород собак

Пекинес по имени Пагги из Техаса вошел в книгу рекордов…

Оказывается кошки различают цвета.

В науке долгое время существовало мнение о  том, что кошки…

Деревня собак

В Бразилии есть не совсем обычная деревня, в которой живут…

Факты из жизни пчел:

пчела может улететь от улья почти на 8 км и…

Варроадез показал высокую эффективность по оздоровлению пасек от варроатоза.


Варроадез  - предупреждает варроатоз и акарапидоз, то…

Фотоконкурсы домашних любимцев!

Пусть Ваше красивое домашнее животное выиграет приз для Вас!

Собаки умеют завидовать

Собаки способны испытывать чувство зависти, свидетельствуют результаты серии экспериментов,…

Врачи рекомендуют:

ежедневная порция меда для взрослого человека должна составлять 60-100 г…

Коты и валерьянка

Ученые пришли к заключению, что кошачья любовь к валерьянке существует…




 

      

Утримання романовських овечок для отримання міцної, теплої і красивої овчини

Сьогодні романівська овчина вважається найкращою в світі, адже вона дуже тепла, як заячий пух, міцна, як вовча шкура і красива, як шкура песця.

Утримання романовських овець має певні переваги. Романівська порода овець є гордістю вітчизняного вівчарства. Представники цієї породи володіють високими продуктивними і біологічними якостями. Романівські вівці відносяться до грубошерстної групи м'ясо-вовняного напрямку.Утримання романівської породи овець досить поширене за кордоном.

Короткохвості вівці добре пристосувалися до місцевих умов. Під впливом господарсько-економічних і природно-кліматичних умов вони видозмінилися. При достатньому годуванні і хорошому утриманні вони придбали хороший екстер'єр, велику живу вагу, кращу шерсть. Створення романівської породи овець мало велику славу. Сьогодні романівська овчина вважається найкращою в світі, адже вона дуже тепла, як заячий пух, міцна, як вовча шкура і красива, як шкура песця. Романівська овчина має міцність, легкість і високі теплозахисні властивості. Це пов'язано з тим, що пух у овець романівської породи зростає інтенсивніше ості і через 3-4 місяці після стрижки перевищує на 2-3 см довжину остьових волокон, а на його кінці утворюються дрібні красиві завитки. Ость і пух мають різний колір : ость чорна, а пух білий. Масть романівських овець буває від світло-сірого до чорної. Найкращу овчину одержують від ягнят, які жодного разу не стрижені, у віці 5-6 місяців.

Утримують Романівську породу овець переважно для отримання овчини. Руно цих овець складається з двох видів волосся: пуху і ості. Дуже рідко в руні можна помітити перехідний товстий волосся без завитка. Його наявність знижує гідності овчини. Якщо Ви плануєте містити романовських овець, тоді повинні знати, що якість їх овчини визначається співвідношенням довжини пуху і ості, тону пуху і ості, кількістю остьових і пухових волокон, розміром і наявністю завитка, якістю мездія, чистотою вовни і оброслістю черева.

Утримання романівських овець досить просте, адже ці тварини не бояться холодів, вимагають примітивних умов подвір'їв. При цьому важливо відзначити, що романівські вівці не переносять цілорічного перебування в закритих приміщеннях.

Утримують романовських овець і через їх м'ясної продуктивності, що визначається скоростиглістю і багатоплідністю. До 100-денного віку в середньому ягнята до кінця пасовищного періоду важать 25-30 кг. При розрахунку на одну матку за рік можна отримати близько 280 кг її приплоду.

Утримувати романівської породи овець зручно ще й тим, що ці тварини абсолютно не вибагливі до годівлі. Будуть потрібні хороші пасовища влітку і віники, солома, сіно в зимовий період. Більше нічого їм не треба. Хоча підсосним вівцям до моменту виходу на полонину будуть потрібні ще висівки та харчові відходи. Романівська порода овець чудово підходить для утримання в особистих господарствах.

Пропонуємо якісні препарати для овець: Миксовит А (1 л),Кубатолспрей (150 мл),БетамоксLA (1 фл.х 100 мл)


Закрыть

Задайте вопрос специалисту

Ваше имя:
Контактный e-mail:
Ваш вопрос: