Новости

Это интересно

Коты и валерьянка

Ученые пришли к заключению, что кошачья любовь к валерьянке существует…

Врачи рекомендуют:

ежедневная порция меда для взрослого человека должна составлять 60-100 г…

Оказывается кошки различают цвета.

В науке долгое время существовало мнение о  том, что кошки…

Особенности некоторых пород собак

Пекинес по имени Пагги из Техаса вошел в книгу рекордов…

Факты из жизни собак

Собаки умеют смеяться. Их смех – это повторяющееся фырканье.…

Факты из жизни пчел:

пчела может улететь от улья почти на 8 км и…

Фотоконкурсы домашних любимцев!

Пусть Ваше красивое домашнее животное выиграет приз для Вас!

Собаки умеют завидовать

Собаки способны испытывать чувство зависти, свидетельствуют результаты серии экспериментов,…

Варроадез показал высокую эффективность по оздоровлению пасек от варроатоза.


Варроадез  - предупреждает варроатоз и акарапидоз, то…

Деревня собак

В Бразилии есть не совсем обычная деревня, в которой живут…




 

      

Утримання романовських овечок для отримання міцної, теплої і красивої овчини

Сьогодні романівська овчина вважається найкращою в світі, адже вона дуже тепла, як заячий пух, міцна, як вовча шкура і красива, як шкура песця.

Утримання романовських овець має певні переваги. Романівська порода овець є гордістю вітчизняного вівчарства. Представники цієї породи володіють високими продуктивними і біологічними якостями. Романівські вівці відносяться до грубошерстної групи м'ясо-вовняного напрямку.Утримання романівської породи овець досить поширене за кордоном.

Короткохвості вівці добре пристосувалися до місцевих умов. Під впливом господарсько-економічних і природно-кліматичних умов вони видозмінилися. При достатньому годуванні і хорошому утриманні вони придбали хороший екстер'єр, велику живу вагу, кращу шерсть. Створення романівської породи овець мало велику славу. Сьогодні романівська овчина вважається найкращою в світі, адже вона дуже тепла, як заячий пух, міцна, як вовча шкура і красива, як шкура песця. Романівська овчина має міцність, легкість і високі теплозахисні властивості. Це пов'язано з тим, що пух у овець романівської породи зростає інтенсивніше ості і через 3-4 місяці після стрижки перевищує на 2-3 см довжину остьових волокон, а на його кінці утворюються дрібні красиві завитки. Ость і пух мають різний колір : ость чорна, а пух білий. Масть романівських овець буває від світло-сірого до чорної. Найкращу овчину одержують від ягнят, які жодного разу не стрижені, у віці 5-6 місяців.

Утримують Романівську породу овець переважно для отримання овчини. Руно цих овець складається з двох видів волосся: пуху і ості. Дуже рідко в руні можна помітити перехідний товстий волосся без завитка. Його наявність знижує гідності овчини. Якщо Ви плануєте містити романовських овець, тоді повинні знати, що якість їх овчини визначається співвідношенням довжини пуху і ості, тону пуху і ості, кількістю остьових і пухових волокон, розміром і наявністю завитка, якістю мездія, чистотою вовни і оброслістю черева.

Утримання романівських овець досить просте, адже ці тварини не бояться холодів, вимагають примітивних умов подвір'їв. При цьому важливо відзначити, що романівські вівці не переносять цілорічного перебування в закритих приміщеннях.

Утримують романовських овець і через їх м'ясної продуктивності, що визначається скоростиглістю і багатоплідністю. До 100-денного віку в середньому ягнята до кінця пасовищного періоду важать 25-30 кг. При розрахунку на одну матку за рік можна отримати близько 280 кг її приплоду.

Утримувати романівської породи овець зручно ще й тим, що ці тварини абсолютно не вибагливі до годівлі. Будуть потрібні хороші пасовища влітку і віники, солома, сіно в зимовий період. Більше нічого їм не треба. Хоча підсосним вівцям до моменту виходу на полонину будуть потрібні ще висівки та харчові відходи. Романівська порода овець чудово підходить для утримання в особистих господарствах.

Пропонуємо якісні препарати для овець: Миксовит А (1 л),Кубатолспрей (150 мл),БетамоксLA (1 фл.х 100 мл)


Закрыть

Задайте вопрос специалисту

Ваше имя:
Контактный e-mail:
Ваш вопрос: