Каталог

Новости

Это интересно

Факты из жизни пчел:

пчела может улететь от улья почти на 8 км и…

Врачи рекомендуют:

ежедневная порция меда для взрослого человека должна составлять 60-100 г…

Варроадез показал высокую эффективность по оздоровлению пасек от варроатоза.


Варроадез  - предупреждает варроатоз и акарапидоз, то…

Деревня собак

В Бразилии есть не совсем обычная деревня, в которой живут…

Оказывается кошки различают цвета.

В науке долгое время существовало мнение о  том, что кошки…

Коты и валерьянка

Ученые пришли к заключению, что кошачья любовь к валерьянке существует…

Собаки умеют завидовать

Собаки способны испытывать чувство зависти, свидетельствуют результаты серии экспериментов,…

Фотоконкурсы домашних любимцев!

Пусть Ваше красивое домашнее животное выиграет приз для Вас!

Особенности некоторых пород собак

Пекинес по имени Пагги из Техаса вошел в книгу рекордов…

Факты из жизни собак

Собаки умеют смеяться. Их смех – это повторяющееся фырканье.…




 

      

Як обробити кролика: зняти шкурку і вийняти нутрощі.

Процес обробки кролика складається з двох важливих етапів: зняття шкурки і витяг внутрішніх органів. Також в статті мова піде про те, як правильно розрізати тушку після чищення від нутрощів.

 Як правильно обробити кролики - специфічна проблема, з якою рано чи пізно стикається кожен кролівник. Дуже важливо правильно обробити кролика, адже кроляча шкурка - цінний товар, що може принести чималий додатковий дохід. При правильній реалізації шкурок на ринку можна покрити всі витрати на закупівлю кормів.

 Відомо кілька способів, як обробити кролика, що пояснюється традиціями народів і різними технологіями обробки та подальшого використання тушки. Як обробляти кролика відео показує, що процес складається з двох важливих етапів: зняття шкурки і витяг внутрішніх органів. Найпоширеніший в нашому краї спосіб зняття шкурки з кролика - трубкою. Суть цього способу обробки кролика полягає в знятті шкурки без розрізу її уздовж живота, подібно зняттю панчохи з ноги. Таку шкуру надалі набагато легше обробляти і сушити.

 Як обробити кролика? Для початку потрібно зняти шкурку. Знімати шкурку потрібно починати з голови. Слід зазначити, що з першого разу може не вдатися виконати цю процедуру ідеально, можуть виникнути дефекти. Таку шкурку все одно можна продати, хоча і по вартості 3 або 4 категорії, але досвід прийде досить швидко. Другий етап обробки тушки кролика - витяг нутрощів. Для цього потрібно зробити невеликий надріз в області живота, і в отвір просунути ніж, акуратно розрізаючи тушку до самого паху. Першим видаляється сечовий міхур завдяки перелому пахових кісток. Далі видаляють кишечник, шлунок, стравохід і залишки трахеї. Останніми дістають печінку і жовчний міхур.

 Багато починаючих кролівників не знають, як обробити тушку кролика. Але дуже важливо правильно провести цей процес, адже тоді м'ясо буде легше готувати й обробляти перед готуванням. Щоб процедура обробки тушки зайняла мінімум часу і сил, потрібно використовувати добре відточений гострий ніж.

 Перед тим, як обробити кролика, тушку потрібно ретельно помити. Як правило, кроляче м'ясо продається в замороженому вигляді, а тушка при цьому вже попередньо вичищена. Покупцеві залишається лише розморозити тушку і розрізати її на шматки.

 Перед тим, як обробити тушку кролика, потрібно відокремити від неї передні лапи разом з плечовими лопатками. Далі зрізають більш тонкі черевні та грудні м'ясні частини з двох сторін спини. За допомогою звичайного гострого ножа або сокирки потрібно перерубати ребра. Хребет можна перерубати лише після рубки останньої пари ребер, що дозволить відокремити спинку і огузок - найцінніші частини тушки. Як правило, задні лапи не відокремлюють від тушки. Не рекомендується під час обробки обтирати тушку мокрою ганчіркою або мити водою, адже дуже важливо, щоб на всій поверхні утворилася суха скоринка. Якщо виступає кров, її можна витерти з допомогою чистого сухого рушники або марлі.

 Якщо після розібрання кролика Ви не плануєте відразу ж вживати м'ясо в їжу, тоді його потрібно заморозити і зберігати в морозилці. Слід зазначити, що категорично забороняється розморожувати м'ясо з подальшою його заморожуванням знову, адже при цьому втрачаються його цінні смакові якості і є ймовірність появи хвороботворних бактерій.


Закрыть

Задайте вопрос специалисту

Ваше имя:
Контактный e-mail:
Ваш вопрос: